17 Şubat 2014 Pazartesi

SİGARA

Merhabalar benim sigara yaktıktan hemen sonra otobüs geldiği için sigarayı söndüren talihsiz,derbeder,çilekeş okurlarım 

      Bugün konumuz sigara.Ama merak etmeyin öyle okuduktan sonra "Aaa içinde fare zehri vermiş Necmiyee"diyeceğiniz yazılardan değil bu.
Sigara içen çevreleri inceleyeceğiz.Öncelikle:
1-)1950ler
Sigaranın  zeki yönetmenler sayesinde bi özelliği keşfedildi: seksapalite .Hemen her filmde kahraman 3 numaralı bakışını atıp sigarasını yaktı.Kızlar eridi bitti.Kadınlar iki parmaklarında zor taşıdıkları sigaranın dumanlarını onun bunun yüzüne üfledi.Yeni fantezi diyarları oluştu.
2-)Sigara-Şahin-Meslek lisesi önü
Lütfen bunu kızını okuldan şahiniyle alan sigara içen babalarımız üstüne alınmasın.Kimden bahsettiğimiz malum.Üsteki ve alttaki gruba tepki olarak doğmuş bir Anadolu klasiği. Saçlar hiçbir çağda kabul görmeyen bi şekilde yapılmış,gömlek göbeğe kadar açılmış ve pantolondan renk renk boxerlar görünüyor olmalı bu çevreye dahil olmanız için.Bence Yeşilay afişlerinde bu insanları kullanmalı.
3-)Rockstarlar
İşte bu grup tam bir sigaraya başlama sebebidir.1950lerin günümüze uyarlanmış halidir.Genelde sigara dumanının olduğu siyah beyaz fotoğrafları bulunur ya da mikrofon sigara kombini."Sigaran olayım içine çek beni" nidaları 
attırır.Offf offf.

4-)Küfürbaz dede
Yaşı baya ilerlemiş terbiyesiz dedelerin girdiği çevredir.Genelde onlar için "Dedem kaç yıldır sigara içiyo bak taş gibi"dense de hiçbir taş gibi dede sigara içerken "Hepinizin amuna goyim"diyip okkalı bi şekilde tükürmez.
5-)Hayatı bir film zannedenler
Bu kişiler şiir yazmaya çalışırken şarap içen grupla kesişen kümededirler.Sigara içmek için mükemmel bi anı , özel bi günü kollarlar.Mesela yağmuru,çimlere uzanmaya,karaoke yapmayı.Sigarayı ağır çekim içerler ve içerken poz keserler filan .
6-)Otlakçılar
Yukarda saydığın bütün çevrelerin boğmak istediği gruptur.Bu kişiler de kanka 50 kuruş yok mu diyen kişilerle kesişen kümededirler."Kanki bi dal","Dönek mi?" cümleleri günde 8 kez kullandıkları cümlelerdir.

7-)Ucuz sigara içenler
Uzak durun bunlardan,kaçın.Bunlar çoktan sigaranın zevkini kaybetmiş sadece içmek için içen kesim olmuşlardır.Bu zevksizlerden her türlü pislik beklenir.-Enescim burdan selamlar-
8-)İçme oğlum içme 
Genelde ebeveynlerden oluşsa da 20 yaşında merdivenden çıkarken "hııı" diye ses çıkaran abilerin de ablaların da ağzından çıkan sözdür.Omuza el atılır ve o derin sesle "İçme oğlum içme ben içtim de ne oldu" denir.
Eğer kendi çevrenizi yukarıda bulamadıysanız adabıyla sigara içen kişilersiniz,üzülmeyin.
Ha bi de şu sigara içmesen şu kadar paran olur geyiği var ya kaldı mı onlardan ya 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siz yorum yaptıktan sonra kim arkanızdan ne demiş öğrenmek için lütfen mail adresinizi girmeyi unutmayın!