29 Ocak 2013 Salı

OLAYA UZAYLI KALMAK İSTEMEM

    2000lerde E.T'yi izliyordum.Çok ağladım öldüğünü sandığımda ve babam kulağıma eğilip dedi ki 'Banabisugetir bu sadece bir film'.Peki babam yanılıyor olamaz mıydı?

  Bugünkü konumuz : uzaylılar uuuuuuuuu. Evet efenim gerçek mi , değil mi , kadın programlarından dini programlara ; bilimkurgu izleyicilerinden çizgi film mübtelalarına kadar herkesçe tartışılıyor.
    Geçen yine acayiiippppp sıkıcı uluslararası ilişkiler dersindeydik.Amerika'nın keşfi,Çay Partisi filan...Arkadaşlarımdan biri 'Hocam bu Amerikalılar onca yıl bi adada yaşamışlar da ne zaman okuyup,bu kadar gelişmişler?'dedi.Tabi arka taraf 'Anan zaa', 'Muş', 'Sen sor diye' ahahah diye kopuşlardayken 'Emperyalizm','Dünya Savaşı'na katılmadı pezevenkler','Kapitalizm olum onlar hep Amerka'nın oyunu uyaaan artık uyaaannn!'(yerine zor oturttuk)nidaları atan da oldu.
    Amerika ile yoğurt karşılaştırması vardır ya .Yoğurdu onca yıl bekletsen kendine kültür oluşturur diye.Şimdi bu Amerikalıların öz kültürleri yok sayılır.Bi millette yemek kültürü nasıl olmuyor ben ona çok şaşırıyorum bunlar doğar doğmaz ellerine uzay mekiği mi almış da yemek yapamamışlar?Bi de diğer devletlere yetişelim diye koşarken  bizim yolluklara da  fast food demişler. Şimdi Roswell Vakası'nı az çok bilen vardır.Rivayet edilir ki zamanında Amerika'ya bir UFO düşmüş ve Amerika bugünkü teknolojisine o cisimden aldığı ileri teknoloji parçalar sayesinde kavuşmuş.Kim bilir?Dahası Amerikalılarla uzaylılar arasında gizli bir antlaşma yapılmış,maddeleri,ses kayıtları ve kişilerin kimlikleri tamamen silinmiş.
  Star Wars , Man in Black,Signs gibi gibi . Bu filmler yukarıdaki antlaşmanın bir maddesi olabilir mi acep?Uzaylıların bu filmlerden ekonomik bir gelir sağladığını sanmıyorum olsa olsa reklam amaçlıdır.Peki ama bu filmlerin bazıları iyi uzaylı bazıları kötü uzaylı.Ama insanlar hep kötü hep önyargılı.Bu filmler arasında bir periyod olabilir kafayı takan biri bulsun şu gizemi.

  Tüm bu iddaalar gerçek olsun olmasın bildiğim bi şey var ki uzaylılar hakkında çekilen neredeyse hiçbir film yeşil,koca gözlü ,koca kafalı bir uzaylı tasvir etmedi.Darth Vaderlar tasvir etti,zaman makinesiyle ordan oraya koşan dünyayı kurtaran Doktorlar tasvir etti ve güçlü,karizmatik Supermanler tasvir etti.Açıkçası uzaylılar dünyaya gelirse bizi pek etkileyebileceklerini sanmıyorum,hatta hayal kırıklığı yaratabilirler.

Ha bir de herkesin bir UFO anısı vardır değil mi?Anlatmadan geçemem.Geçen yaz babaannemler gece bahçede otururken gökyüzünde Ufo görmüşler.Uçak değildi,balon değildi,superman değildi dediler.Açıkçası uzaylılar gibi şehir icatlarına pek de inanmayan, her Doctor Who izlediğimde 'Deli işi  'diyen babaannemin yalan söylediğine inanmıyorum.Dahası gördüğü cisme bir bahane de uydurmadı.

       Gökyüzü gizemlerle dolu.İsterseniz bilmediğiniz alemlerle ilgili hayaller kurabilir,isterseniz sıkıcı olmaya başlayan dünyadan bir kaçış planı olarak birilerini bekleyebilirsiniz.Ama bizi bitirecek şey kana susamış uzaylılar olmayacak işte buna inanıyorum.
   Ve klasik bir soru olan 'Neden hep Amerika?''nın cevabını almak için Turist Ömer Uzay Yolunda'yı izlemenizi ve bizim uzaylıları ciddiye almak için fazla dik başlı olduğumuzu görmenizi öneririm.


Doctor who-The Impossible Astronaut Bu adresteki bölümün son 20 dakikasını izlemenizi şiddetle öneriyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siz yorum yaptıktan sonra kim arkanızdan ne demiş öğrenmek için lütfen mail adresinizi girmeyi unutmayın!