10 Temmuz 2014 Perşembe

HATIRLAT DA HAZİRANIN SONLARINDA ÇOCUKLUĞUMU YAKAYIM

        Merhabalar benim bayram ziyaretlerinde diğer akraba çocukları kıskansın diye 'Derslerim pekiyi' diyen ama aslında haylaz ve tembel olan okurlarım.
Lise bitti.
Şimdi size bir sürü biz lisedeyken şunu yaptık çok çılgındık,yea tarzı şeyler anlatabilirim ama gerek yok.Yani size bir keresinde sınıfın tahtasına kopya yazdığımı ve son 5 dakika yazının görüldüğünü 'Bunu yapanın Allah belasını versin tüm emeklerimizi mahvetti'dediğim için öğretmenin 'Sen yaptın değil mi?' diyerek benim yaptığımı anlamasını anlatabilirim.Ya da soru sorma bahanesiyle hocaları oyalayıp poşet çayları çaldığımızı ya da evde kartuş bitmesin diye bütün ödevleri matematik zümresinde çıkardığımı ya da kocaman boş bir damacanayla koridorda penaltı atarken müdür yardımcısının  yakalamasını ya da sınıftaki bilgisayarın uzatma kablosunu söküp sınıfta ip atlayışımızı anlatabilirim ama dediğim gibi hiç gerek yok.Yalnız bi keresinde geometri sınavında bir kopya çekmiştik.Efsaneydi, efsane! Ama yine de çoğumuz kalmıştık ; çünkü zaten hiçbirimiz geometri yapamıyorduk.
    İlkokuldayken Hayko Cepkin konserlerine giderdim.İşte o zaman liseliler 'Abi bu bebelerin ne işi var burda yaaaa' filan derlerdi.Liseye geçtim 'Abi liseli misin off'muhabbetleri' başladı.Ama üniversiteye geçmek istemiyorum.Bi kere orası yaşlı yeri.Hem zaten çoğunun üniversite hayatında göremeyeceği şeyleri ben çoktan yaşadım.Ama haziran bitti,çocukluğu yakma zamanı geldi.
  Zaten sınav sonucumda bizimkilerin istediği gibi gelmedi.Anlayacağınız 'black sheep of the family'sıfatını korumaya devam ediyorum.Asla Ankara yazmayacağımı her zaman söyledim.Babam Ankara dışında ben seni koruyamam ilkel erkek mantığıyla hareket ediyor.Annemse amerikanvari 18sın siktir git kendi evine modunda.Tercih kağıdım veterinerlikle başlıyor ve Türk dili ve edebiyatıyla sona eriyor.Evet her kuşu kovaladım.Ben deli gibi Uludağ üniversitesini istiyorum.Ama hayallerimin üniversitesi Bilkent'i de puanımdan daha düşük olsa da yazmayı düşünüyorum.Bilkent gelir gibi.Hayatı boyunca uzun bir yaşam süreceğini hiç düşünmemiş biri olarak 2 haftadır herkesin geleceğimi düşünmemi istemesi beynimi mıncıklıyor.

   Geçen sene bu zamanlar bir arkadaşımla mesajlaşmışız.İşte alay ediyoruz vakıf üniversitesi yaz sen zaaa filan diye.Sonuç : ikimiz de vakıf üniversitesi yazdık. Başka bir mesajda araba kiralayıp antalyaya gitmekten bahsediyoruz.Sonuç: ehliyet bile almadık. Şu sıralar iş bakıyorum adam derse 'Kendinizi 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz diye' havalı havalı 'Koltuğunuzda otururken'derim ama sonuç : totomda çıban çıkar.Onun için gelecek planı yapmamak en iyisi.Bir de 'Artık ana baba parası yemeyezam' gururlu ergen triplerine girdim.Çoğu tercihi ikinci öğretim yaptım kpssye hazırlanıyorum.İlerde pişman olacağım gibi ama hadi hayırlısı.

İyi bir tatil yapmak istiyorum cidden.

2 yorum:

  1. üniye gittiğinde de aynı sorunsalla karşılaşma ihtimalin yüksek
    hıı hazırlıkta mıısn, anladım.
    diyebilir mesela biri :)
    bide ana baba parası yemiycem diyip, iş aramaya koyulup sonra soğuk bi kış günü siker işi diyip eve dönmüşlüğüm çok vardır. hevesini kırmış olmıyim ama ben :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iş aradığım ilk hafta işe girmekten vazgeçtim zaten ://

      Sil

Siz yorum yaptıktan sonra kim arkanızdan ne demiş öğrenmek için lütfen mail adresinizi girmeyi unutmayın!